Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys ry

 

Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys ry

Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys ry. toimii tavalla, joka syventää asukkaiden kotiseututuntemusta ja paikallishenkeä ja siten lisää heidän kiintymystään kotiseutuunsa.
Keskeinen osa Kotiseutuyhdistyksen toimintaa on Hinnerjoen museoiden ylläpito ja kehittäminen. Museot koostuvat kolmesta eri kokonaisuudesta; Valon museo, Maatalousmuseo ja Kotiseutumuseo. Museoista löydät niin vanhoja käsityöläisesineitä ja -työkaluja kuin maatalouskoneitakin eri aikakausilta. Yksityiskohtina mainittakoon 1500 kahvikuppiparin kokoelma ja ainutlaatuinen kuparisepän paja.
Museot ovat auki kesä- ja elokuussa sunnuntaisin klo 13-15 ja heinäkuussa ti-pe klo 10-16. Muina aikoina voit sopia museokäynnistä Lea Heikkilän (050 365 0341) tai Matti Perävainion (0400 125 971) kanssa.
Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys ry järjestää vuosittain heinäkuun viimeisenä sunnuntaina Hinnerjoki-päivän. Päivän ohjelma vaihtelee vuodesta toiseen, mutta vakiintuneita ohjelmanumeroita ovat musiikkiesitykset, entisen hinnerjokilaisen muistelut, kotikutoiset näytelmät tai kuvaelmat ja arpajaiset. Joka vuosi Hinnerjoki-päivää kokoontuu viettämään useampi sata nykyistä tai entistä hinnerjokilaista.
 
Hinnerjoen Kotiseutuyhdistyksen
puheenjohtajana toimii Ilmo Aronen (050 511 0081)
ja sihteerinä Lea Heikkilä (050 365 0341).
 
Olet tervetullut mukaan toimintaan!